Baeker Pottentaote installére nuuje heerser euver ‘t Pottentaoteriek!!!

Tiedens ein zeer drök bezochte en sjprankelende groate zitting in het ASTA-theater aan de mèrt in Baek is afsjied genômme van Prins Michael I (Last). Het publiek woort getrakteerd op optraejens van ein keur aan artiesten; o.a. Marleen Rutten, Spik en Span, Big Benny, Wir sind Spitze en natuurlijk de welbekènde klanke van de Baeker Hofkapel.

‘T hwoagtepunt waor natuurlik de oetreuping en instalasie van de nuuje prins van ‘t Pottentaoteriek: de 28 jaorige Luc Baltus.

Kômmend vastelaovessèzoen zal Luc Baltus regére ès Prins Luc I. Luc haet momenteel gein relasie  en woont bie zien auwersj aan het pater Kusterspad 22 in Baek. Prins Luc I is geine onbekènde in ‘t Baekse en zeer zeker neet bènne de Baeker Pottentaote. 

Luc is reeds menig jäörke actief ès waageboewer van de groep CV Auw Bäöm, wèlke dit vastelaovessèzoen hun 1×11 jaorig besjtaon viere, en  is dus auch menig uurke te vènge is in de optochthal van de Baeker Pottentaote. Hae haet reeds mede de basis gelag aan ziene prinsewaage, womit hae ziene zaegetoch geit maake door de Baekse sjtraote tiedens de groate optoch op vastelaovesmaondig.

Prins Luc I is zich momenteel aan het oriëntére op de arbeidsmèrt. Hij haet zien sjtudie aafgerond ès technisch boewkundige,  èchter in de horeca ligk toch zien hart. In ut verléje haet hae mènige Baekenaer van ein glaeske en gèt veur de inwèndige miensj veurzeen. Luc is op èsjte kaersjdaag nao ut kaesjdiner geboare saamen met zien tjwaeling-zöster Michelle.

Eine èchte laevensgenieter is prins Luc I; hae hilt d’rvan, om een vôrkje te prikke en ein drènkske te doon met zien vrunj. Teeves deit hae af en toe een stökske wandele of ein rundje rènne om in shape te blieve.

De liefsjpreuk van Prins Luc I:

“Deese vastelaovend bèste neet allein,
dit viere veer mit eederein!

Wilt geer Prins Luc I kômme felicitére, dan kènt dat op zaoterdig 22 fibrewarie in ‘t ASTA-theater aan de mèrt in Baek vanaaf 20.30 oer. Wilt geer leever danse mit ziene dorslustige hwoagheid, dan zeet geer van harte wèlkom op `t prinse galabal op zaoterdag 15 fibrewarie auch in ‘t Asta-theater vanaaf 20.30 oer.