Baeker Pottentaote installére nuuje heerser euver ‘t Pottentaoteriek!!!

Tiedens ein zeer drök bezochte en sjprankelende groate zitting in het ASTA-theater aan de mèrt in Baek is afsjied genômme van Prins Ivo I (Wintraecken). Het publiek woort getrakteerd op optraejens van ein keur aan artiesten; o.a. Coen Janssen, Johan van Gulik, Patronaatknöppele, Sjpik en Sjpan, het feestteam en natuurlijk de welbekende klanken van de Baeker Hofkapel.

‘T hwoagtepunt waor natuurlik de oetreuping en instalasie van de nuuje prins van ‘t Pottentaoteriek: de 25 jaorige Michael Last.

Kômmend vastelaovessèzoen zal Michael Last regére ès Prins Michael I. Michael haet een relasie mit Uschi Schijlen en woont bie zien auwersj aan de Luther Kingstraat 11 in Baek.
Prins Michael I is geine onbekènde in ‘t Baekse en zeer zeker neet bènne de Baeker Pottentaote. Hae haet in ‘t verleeje, deil oetgemaak van de jeugraod van de jeugprins van de Baeker Pottentaote.

Teeves is Michael reeds menig jäörke actief ès actief waageboewer van de groep CV Napoleon van de gelieknamige kroeg, en is dus auch menig uurke te vènge is in de optochthal van de Baeker Pottentaote. Hae haet reeds mede de basis gelag aan ziene prinsewaage, womit hae ziene zaegetoch geit maake door de Baekse sjtraote tiedens de groate optoch op vastelaovesmaondig.
Auch veur anger hand en sjpandeenste is Michael te porren; o.a. de  hulp bie de organisasie van ‘t prinsebal. Teeves is hae sinds kort toegetraeje pès ‘t halcomité. Deese zörge o.m. dat alles gladjes verlöp in de optochhal, wo de waages waere geboewd veur de leechstoet èsauch de groate optocht.

Michael is wirkzaam in Mèstreech ès wèrkvoorbereider bie machinefabrik Bosserveld; hae zal zien eige prinssjap dan auch waal pès in de puntjes höbbe verzörg/ veurbereid. Ein angere passie van prins Michael I is ‘t coachen van ein team van ZVV Nirbik. In ‘t verleeje haet hae zelf taege ein bèlke getrap bie de keizerlikke oet de Carmel/ voetbal vereiniging Caesar van z’n 4de tot zijn 20ste, wonao hae de jeug dao is gaon traine.

De liefsjpreuk van Prins Michael I:

“Zènge, sjprènge tot ’t lètste blieve gaon.”

“Dat is, wo veer deese vastelaovend saame veur môtte sjtaon!”

Wilt geer Prins Michael I kômme felicitére, dan kènt dat op zaoterdig 2 mjèrt in ‘t ASTA-theater aan de mèrt in Baek vanaaf 20.30 oer. Wilt geer leever danse mit ziene dorslustige hwoagheid, dan zeet geer van harte wèlkom op `t prinse galabal op zaoterdag 23 fibrewarie auch in ‘t Asta-theater vanaaf 20.30 uur.